در رانندگی به جاده خاکی نزنیم!

در رانندگی به جاده خاکی نزنیم!
ترافیک یکی از مشکلات سختی است که هر روز با آن دست و پنجه نرم میکنیم، اما علل ایجاد این مشکل به عواملی مانند عامل انسانی و شهری برمیگردد که در صورت برطرف نکردن آن مشکلات و آسیبهای فراوانی به فرد و جامعه وارد میشود.
به گزارش گروه اصفهان ترافیکال، هوا گرم است و از حوصله بسیاری از آدمها خارج؛ فشردن پدال گاز و ترمز میان عبور و مرور بی حد و مرز عابران کمی سخت میشود. این روزها رانندگی در این ترافیک و شلوغی و ازدحام آدمها کار سادهای نیست، خصوصا اگر رانندگی پیشهات باشد و مجبور باشی صبح تا آخر شب یک مسیر را بارها بروی و برگردی.
قوانین راهنمایی و رانندگی همه چیز را پیش بینی و تعیین وضعیت کرده است و اگر همه به این قوانین احترام گذاشته و رعایت کنیم کمتر کسی را میتوان پیدا کرد که مشکلی برای رانندگی در این شهر شلوغ داشته باشد.
مشکل از زمانی آغاز میشود که قوانین برایمان بی ارزش میشود و خودمان را مقدم بر دیگران فرض میکنیم. از خطوط عابر پیاده میگذریم، خطوط بی آر تی را اشغال میکنیم، از گوشی تلفن همراهمان استفاده میکنیم، اجازه سبقت به کسی نمیدهیم، سرعت بالا را حق خودمان میدانیم چرا که فقط ما میتوانیم این سرعت را هر زمان که بخواهیم کنترل کنیم.
همه این خودخواهیها سبب میشود که برای خودمان و دیگران دردسرساز شویم و گاهی حوادثی پیش میآید که دیگر قابل جبران نیست. ترافیک در شهر شلوغی مانند اصفهان بسیار زیاد است به ویژه در فصل تابستان که مهمانان بسیاری نیز به این شهر میآیند و به ازدحام این شهر شلوغ میافزایند؛ اما تنها با رعایت قوانین میتوان از مشکلات ترافیکی کم کرد و باری از دوش خودمان، مهمانانمان و پلیس راهنمایی و رانندگی برداریم.
ترافیک هزینههای سنگینی ایجاد میکند که در صورت برطرف نشدن چیزهای با ارزشی را از دست خواهیم داد.
هزینههایی که ترافیک برای ما ایجاد میکند
زمان: روزانه میلیونها نفر ساعت زمان در کلان شهرها از بین میرود. زمانی که در کمترین حد استفاده میتوانست صرف استراحت جمعیت خسته شهر شود.
سوخت: در کلان شهرها یک مسیر ۱۰ کیلومتری که باید زمانی زیر یک ربع را نیاز داشته باشد به راحتی یک ساعت زمان میبرد و به تبع آن چند برابر سوخت مصرف میشود.
هزینه روانی: افرادی که زمان زیادی را در ترافیک میگذرانند، هزینه روانی زیادی میپردازند و ماحصل آن درگیریهای اجتماعی و نزاعهای خیابانی و تنشهای خانوادگی و کاری بیشتر است که اگر مورد بررسی دقیق قرار گیرد عمق فاجعه معلوم میشود. هزینه های اقتصادی تحمیل شده در این بخش هرچند به طور مستقیم قابل شناسایی نیست اما بر همگان معلوم است.
بهداشت و درمان: ترافیک باعث افزایش آلودگی هوا و به دنبال آن بیماریهای مختلف و در نهایت تحمیل هزینه های سنگین درمان به جامعه میشود.
مشکلات ترافیکی با رعایت قوانین ساده قابل حل است
کریمی از شهروندان اصفهانی در مورد مشکلات ترافیکی این شهر گفت: ترافیک در اصفهان روز به روز سنگینتر میشود خصوصا در روزهای آخر هفته که مردم بیشتر برای گذران وقت بیرون میروند، پنج شنبهها در اصفهان واقعا با همه روزها فرق دارد و ترافیک سنگین و گاهی غیر قابل تحمل میشود اما همه اینها با رعایت برخی موارد قابل حل است، متاسفانه برخی رانندگان با بعضی رفتارها سبب بدتر شدن اوضاع میشوند.
وی افزود: بارها شاهد رفتارهای اشتباه از سوی برخی رانندگان هستیم، مدام جایشان را عوض میکنند از این لاین به آن لاین میروند، بوق میزنند، چراغ میزنند حتی گاهی بد و بیراه میگویند و حواس دیگران را هم پرت میکنند، یعنی واقعا متوجه نمیشوند که در این ترافیک نمیتوان با سرعت حرکت کرد، همه این عجلهها و اعصاب خوردیها شاید سبب شود ۵ دقیقه زودتر به مقصد برسیم شایدم هم نه، پس چرا با رفتارمان هم خودمان هم دیگران را اذیت کنیم.
از خطوط مخصوص اتوبوس استفاده نکنیم؛ ملاک ارزیابی ما فرهنگ والای ماست
ستاره امیدی از دیگر شهروندان اصفهانی گفت: یکی از رفتارهایی که خیلی اشتباه و آزار دهنده است این است که بعضی رانندگان از خطوطی که مخصوص اتوبوس است استفاده میکنند و راه را سد میکنند یا بعضی رانندگان در مسیرهای پر ترافیک از جاده خاکی میروند و هم هوا را آلوده و پر از گرد و غبار میکنند و هم نشان میدهند که از فرهنگ راهنمایی و رانندگی هیچ نمیدانند.
وی ادامه داد: ما کشوری با قدمت بالا و با فرهنگ هستیم اما بعضی رفتارها متاسفانه خیلی بد است، گاهی یکی از همین رفتارها به صورت کلیپ در کشورهای دیگر هم منتشر میشود و همین را ملاک ارزیابی ما قرار میدهند. چرا باید اجازه دهیم یک رفتار اشتباه ادامه پیدا کند. در رانندگی مردم ما کمی بی حوصله هستند شاید بگویند مشکل داریم و بیشتر از این اعصاب نداریم اما ترافیک و احترام به قوانین که باعث آسایش خودمان است، حداقل خودمان مشکلات را بزرگتر و بیشتر نکنیم.
بیشتر تصادفات به دلیل خطای انسانی روی میدهد؛ موبایل بلای جان انسانها
بقایی از دیگر ساکنان شهر اصفهان گفت: باید بپذیریم که بسیاری از تصادفات و حوادث رانندگی به دلیل خطای انسانی روی میدهد، باور دارم که ما میتوانیم با درست رانندگی کردن جلوی خیلی از این حوادث را بگیریم. بعضی رانندگان اشتباه را به حد اعلا رساندهاند و پشت فرمان و در حال رانندگی پیامک ارسال میکنند، تماس تصویری برقرار میکنند، پیامهای خود را میخوانند اصلا من نمیدانم روی چه حسابی و چه اطمینانی این کار را انجام میدهند، واقعا تصادف در یک لحظه فقط اتفاق میافتد چرا باور نمیکنیم که ممکن است این بار برای ما حادثه پیش بیاید.
وی افزود: شاهکار بعضی از رانندگان این است که از دابسمش خود هنگام رانندگی فیلم میگیرند و در فضای مجازی هم نشر میدهند جوانترها هم میبینند و فکر میکنند کار خوبی است و به این رفتار اشتباه دامن میزنند. کمی به خودمان بیاییم؛ موبایل را هنگام رانندگی کنار بگذاریم هیچ اتفاقی نمیافتد، شش دانگ حواسمان به جان خودمان و عزیزانمان باشد.
خودمان پلیس خودمان باشیم؛ به حقوق همدیگر احترام بگذاریم
اشرفی نیز گفت: نمیدانم چرا حتما باید پلیسی در کار باشد تا ما مراقب رفتارمان باشیم و قوانین را رعایت کنیم. موارد پیش پا افتادهای مانند کمربند ایمنی، سرعت غیر مجاز، سبقت غیر مجاز، پارک نکردن در مکانهای پارک ممنوع و مواردی از این قبیل که دیگر پلیس نمیخواهد. اما متاسفانه همینها هم رعایت نمیشود.
وی ادامه داد: منزل ما در جای پر رفت و آمدی از شهر قرار دارد و با وجود این که تابلوی پارک ممنوع در مقابل آن نصب کردهام اما باز هم میبینم که بعضیها ماشینشان را جلوی منزل ما پارک میکنند و حتی شمارهای از خودشان نمیگذارند تا بتوانیم با آنها تماس بگیریم. گاهی پیش میآید که ساعتها منتظر میمانم و وقتی طرف مورد نظر میآید با یک عذرخواهی از کنار قضیه میگذرد. من باید به چنین آدمی چه بگویم، نه میتوانم دعوا و بحث کنم و نه میتوانم از وقتم بگذرم.
اشرفی اظهار داشت: از مردم خواهش میکنم کمی برای خودشان و مردم احترام قائل باشند، واقعا بعضی چیزها حتی نیاز به فکر کردن هم ندارد آنقدر که واضح است. از طرف دیگر معتقدم بیشتر مشکلات ترافیکی را خودمان به وجود میآوریم. گاهی سرعت پایین هم باعث حادثه میشود ما باید با سرعت مطمئنه رانندگی کنیم و همه چیز را در نظر بگیریم تا مشکلی پیش نیاید.
موتورسواران به جان خود اهمیت نمیدهند؛ غرور بیجا را کنار بگذاریم
رسولی از دیگر شهروندان اصفهانی گفت: موتور سواران یکی از عاملین تصادف هستند، به جرات میگویم که بارها همین موتورسوارها برای خودشان و دیگر رانندگان مشکل ایجاد کردهاند و گاهی جان خود را بر سر همین اشتباه از دست دادهاند. اولا که کلاه ایمنی خیلی از آنها به سر نمیکنند، بعضیها خانواده چند نفره خود را ترک موتور مینشانند و در اتوبانها میان ماشینها ویراژ میدهند، بعضی از آنها سه تا جوان هستند که بدون کلاه با سرعت میروند و این را تفریح میدانند.
وی افزود: من به این آدمها میگویم چه چیزی مهمتر از جان شماست؟ واقعا چه چیزی؟ یک بار از مردی که خانواده سه نفریاش را ترک موتور نشانده بود پرسیدم چرا بدون کلاه میان این همه ماشین با این سرعت آمدهای؟ گفت: مگر ما دل نداریم؟ زن و بچه ما مگر تفریح نمیخواهند. شما پشت ماشین خودتان راحت نشستهاید و ما را نصیحت میکنید؟ گفتم: به من بگو چه چیزی مهمتر از جان شماست؟ اگر خدایی ناکرده اتفاقی برای یکی از شما پیش بیاید چطور میخواهید به زندگی ادامه دهید.
رسولی گفت: متاسفانه کسی فکر نمیکند ممکن است اتفاق برای خودش هم پیش بیاید، غروری دارند که بلای جانشان میشود. خیلی وقتها جوان موتور سواری دیدهام که کنار خیابان افتاده و پارچهای روی آن انداختهاند، جوانی که تا چند لحظه پیش از آن زنده بود و رانندگی میکرد اما اگر کمی قوانین را رعایت میکرد و کلاه ایمنی به سر داشت میتوانست زنده بماند.
در رانندگی از لجبازی بپرهیزیم؛ زن و مرد در قانون فرقی ندارند
خانم غفاری از دیگر ساکنان شهر اصفهان نیز با اشاره به برخی مشکلات رانندگی و ترافیکی گفت: یکی از مشکلاتی که ما خانمها موقع رانندگی با آن مواجه هستیم برخی رانندگان مرد هستند که با لجبازی خود باعث ایجاد مشکل میشوند. بعضی از آقایان با ما لجبازی میکنند و گویی در میدان مسابقه هستند و میخواهند حتما برنده شوند، اگر از آنها سبقت بگیریم به قدری برایشان سنگین است که هر کاری میکنند تا این سبقت را جبران کنند و پیشی بگیرند.
وی افزود: البته منظور من همه مردان نیستند و به مرور زمان رانندگی خانمها جا افتاده است اما هنوز هم برخی از مردان هستند که در رانندگی با خانمها لجبازی میکنند، اجازه سبقت نمیدهند و بعضی رفتارها از آن سر میزند که اگر کوتاه نیاییم حتما باعث تصادف خواهد شد. متاسفانه بعضی رفتارهای ما در رانندگی خیلی اشکال دارد و همین اشکالات هم ما را دچار دردسر میکند.
برای رفع معضلات ترافیکی مردم و مسئولان درکنار هم قرار بگیرند
معضلات ترافیکی در کلانشهرها یک روزه ایجاد نشده است و بدون شک نمیتوان برای برطرف شدن آن در یک زمان کوتاه انتظار داشت، اما اگر هر کس از خود آغاز کند این مشکلات به مرور رو به کاهش خواهد گذاشت و روزی را خواهیم دید که کمتر با مشکلات ترافیکی که با جان مردم مرتبط است برخورد خواهیم داشت.
احترام به حقوق عابران پیاده، که شامل تمام افراد اعم از زنان، کودکان، معلولان و ... میشود، رعایت قوانین در جادهها، احترام به یکدیگر هنگام رانندگی، لجبازی نکردن با دیگر رانندگان، استفاده نکردن از خطوط بی آر تی، استفاده نکردن از تلفن همراه هنگام رانندگی، خط کشیدن دور جادههای خاکی و مانور ندادن، بوق نزدنهای بیجا، هول نکردن دیگر رانندگان و رعایت برخی موارد بسیار ساده میتواند از بسیاری از مشکلات ترافیکی که امروزها بر شهر سنگینی میکند کاست.
از طرف دیگر مشکلات ترافیکی علاوه بر انسان عوامل دیگری نیز دارد که مربوط به مسئولان شهری و ترافیکی میشود که کارشناسان مربوطه باید به شناسایی و برطرف کردن آن اقدام کنند.
با وجودی که اذعان داریم برخی مشکلات ترافیکی را ما شهروندان ایجاد کردهایم اما بر کسی پوشیده نیست که مشکلات شهری نیز وجود دارد که مسئولان باید برای برطرف ساختن آن آستین همت بالا زده و در رفعش بکوشند تا شاهد کاهش معضلات ترافیکی باشیم.
برای کاهش مشکلات شهری نمیتوان تنها از یک طرف انتظار اصلاح رفتار داشت بلکه همه در کنار هم باید به برطرف کردن آن بکوشند.
/ث
افزودن دیدگاه